Heatland Discgolf AB startades 2021 av Michael Bui för att ta sitt arrangemang och engagemang inom discgolfen till en ny nivå.
Visionen har hela tiden varit att växa sporten i sin helhet inom alla aspekter.

 • Vi vill kunna erbjuda nya och gamla spelare möjligheten till regionala sanktionerade tävlingar.
  • Med fokus på de områden/ställen i Sverige som idag saknar utbud på sanktionerade tävlingar.
 • Vi vill kunna erbjuda alla spelare en bra tävlingsupplevelse.
 • Vi vill kunna erbjuda gamla spelare utmanande tävlingar med bästa möjliga prisbord.
 • Vi vill erbjuda eliten utmanande tävlingar med bra prispengar.
 • Vi vill växa sporten både lokalt och nationellt genom att få in fler spelare i föreningarna.
 • Vi vill växa sporten genom att introducera den till så många som möjligt, t.ex. genom företagsevent.
 • Vi vill växa sporten genom att göra den mer tillgänglig genom att t.ex. anlägga fler discgolfbanor.

Våra framtida mål

 1. Förse tävlingsefterfrågan runtom i Sverige i den här exploderande växande sporten. Vi kommer lägga stort fokus i områden där det idag inte finns mycket tävlingsverksamhet för växa sporten i dessa regioner främst.
 2. Bygga kommunala/privatbanor runtom i Sverige för att öka tillgängligheten av sporten.
 3. Driva en proffs-tour dedikerad till eliten. https://swedishprotour.se/
 4. Förse den svenska och europeiska marknaden med högsta kvalitet på discgolfprodukter från hela världen genom vår butik www.heatlanddiscgolf.com

Om oss

Michael Bui Foto: Hashi Ahmed/Sveriges Radio


Heatland Discgolf drivs av discgolfentreprenören Michael Bui. Han är väldigt aktiv inom discgolfen regionalt där han sitter som ordförande av Filipstads Discgolfklubb och styrelseledamot i Karlstads Frisbeesportklubb där han fokuserar mycket på utvecklingen av sporten.

Förutom de regionala tävlingarna han ordnar veckovis så arrangerar han en årlig internationell tävling Heatland Open som har blivit Sveriges största tävling.

Han har tidigare arbetat för PDGA Europe som deras Partnerships Manager och arbetar tillsammans med Euro Tour Manager för att få medel till de olika projekt som PDGA Europe har pågått, som PDGA Euro Tour, Discovery+-projektet “The Magic of Disc Golf” och mycket mer.

Michael är en aktiv bandesigner där han tycker att det största fokuset i en bra bandesign (efter säkerhet såklart) ska ligga på att designa en rolig och varierad bana som passar alla. Michael har bl.a. designat och byggt 18-hålsbanan i SJ-Gropen i Degerfors, 18-hålsbana i Sannarpsparken i Halmstad och även aktiv i bandesignen på Kalhyttans Discgolfbana i Filipstad där den stora internationella tävlingen Heatland Open spelas.

Michael är själv en väldigt aktiv utövare av sporten och under 2020 och 2021 hade han flest spelade sanktionerade rundor i hela Sverige.

Michael syns och hörs mycket i media relaterad till discgolf, här är ett axplock: